ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

A PRAYER BEFORE DAWN

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΖΑΝ-ΣΤΕΦΑΝ ΣΟΒΕΡ
Σενάριο: ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΙΡΣΜΠΑΪΝ & ΝΙΚ ΣΑΛΤΡΕΣΕ
Ηθοποιοί: ΒΙΘΑΓΙΑ ΠΑΝΣΡΙΝΓΚΑΡΜ, ΤΖΟ ΚΟΟΥΛ, ΜΠΙΛΙ ΜΟΥΡ
Διάρκεια: 117 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΙΝΑ, ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.

TRIVIA

Ο σκοπός του σκηνοθέτη ήταν ο θεατής να συμμετέχει σχεδόν στην ταινία, να γίνει ένα με την ιστορία και να γνωρίσει την πλευρά του Μπίλι Μουρ. Το πρώτο μισό της ταινίας επικεντρώνεται στην γνωριμία των θεατών με τον Μπίλι Μουρ και προσπαθεί να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα του χάους που επικρατεί στον ψυχισμό του. Έχει μια αίσθηση ντοκιμαντέρ που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι υπόλοιποι ηθοποιοί, εκτός από τον Βιθάγια Πάνσριγκαρμ που τράβηξε την προσοχή του σκηνοθέτη, δεν είναι επαγγελματίες αλλά πρώην κατάδικοι που αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθεροι. Είναι το στοιχείο που εγγυάται την αυθεντικότητα της ταινίας. Ο σκηνοθέτης πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στη Μπανκόγκ ώστε να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και να γνωρίσει τις ιστορίες τους. Το εμπόδιο της διαφορετικής γλώσσας ήταν κάτι που επίσης ενίσχυσε την ρεαλιστική πλευρά της ταινίας αφού κάπως όλοι οι άνθρωποι της παραγωγής έπρεπε να βρουν τρόπους να το ξεπεράσουν και να συνεννοηθούν μεταξύ τους με νοήματα.

Ο Τζο Κόουλ πριν τα γυρίσματα της ταινίας συναντήθηκε με τον Μπίλι Μουρ και τα μέλη της οικογένειάς του ώστε να γνωρίσει καλύτερα τις καταβολές και την ιστορία του ήρωά του. Η εμπειρία της ταινίας ήταν πολύ δυνατή για τον ίδιο αφού για τις 30 ημέρες που διήρκησαν τα γυρίσματα είχε καθημερινά μια σκηνή μάχης. Η συνεργασία του με μη-επαγγεματίες ηθοποιούς είχε ξεχωριστή σημασία αφού εκείνοι βίωναν μια σχεδόν θεραπευτική διαδικασία καθώς μοιράζονταν στοιχεία του παρελθόντος τους και της πραγματικής τους ζωής. Ενώ συνήθως οι ηθοποιοί «κρύβονται» πίσω από το ρόλο τους, στη συγκεκριμένη ταινία ο Τζο Κόουλ κλήθηκε να δώσει ένα κομμάτι του εαυτού του συναισθηματικά και φυσικά. Μέσα από την εντατική προπόνηση έπλασε το σώμα του σαν πανοπλία για να ανταπεξέρχεται στις μάχες και να προστατεύεται.

EXTRA

NEWSLETTER
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου
για να λαμβάνεις το newsletter μας!