ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 2

HAPPY DEATH DAY 2U

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 2

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΠ. ΛΑΝΤΟΝ
Σενάριο: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΑΝΤΟΝ
Ηθοποιοί: ΙΣΡΑΕΛ ΜΠΡΟΥΣΑΡΝΤ, ΤΖΕΣΙΚΑ ΡΟΘ, ΡΟΥΜΠΙ ΜΟΝΤΙΝ, ΡΕΪΤΣΕΛ ΜΑΘΙΟΥΣ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το ημερολόγιο θα κολλήσει ξανά στην ημέρα των γενεθλίων της αποφασιστικής ηρωίδας, όπως και στην πρώτη ταινία η οποία είχε σημειώσει αναπάντεχο άνοιγμα στο Αμερικάνικο box-office με 26 εκατομμύρια το πρώτο τριήμερο. Αυτήν τη φορά, η κεντρική ηρωίδα αντιλαμβάνεται ότι εκείνη η καταραμένη μέρα όπου είχε την ατυχία να δολοφονείται ξανά και ξανά, δεν έμελλε να είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να της έχει συμβεί και πως τα αληθινά της προβλήματα, μόλις αρχίζουν. Τα γεγονότα του σίκουελ θα πάρουν αδιανόητες διαστάσεις σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Η προδιαγεγραμμένη σφαγή της πρώτης ταινίας θα προκαλέσει συνέπειες που θα ξεφύγουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και η επιστήμη θα παίξει τον βασικό ρόλο για ένα απρόβλεπτο ταξίδι στον χωροχρόνο – ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι που θα βάφεται ξανά και ξανά με αίμα, με ένα sci-fi προφίλ. Ένα επιστημονικό πείραμα θα δημιουργήσει μια μηχανή που συρρικνώνει τον χρόνο. Αυτή η μηχανή θα ανοίξει μια τρύπα στην πλοκή της ιστορίας και θα την διασπάσει σε παράλληλες αφηγήσεις, που κρατάνε τον θεατή στην κόψη του ξυραφιού, και φέρνουν τους ήρωες μια ανάσα από την κόψη του... μαχαιριού. Ετσι λοιπόν, η χαριτωμένη αλλά σκληροτράχηλη ηρωίδα της ταινίας, αυτήν τη φορά μπλέκει σε ένα άλυτο κουβάρι παράλληλων πλοκών και εγκλωβίζεται σε μια ατελείωτη λούπα «γενεθλίων» που κάθε φορά την οδηγούν σε μια προδιαγεγραμμένη δολοφονία από τον μασκοφόρο ψυχοπαθή. Κάθε επιλογή έχει και τις αντίστοιχες συνέπειες στη φυσική τάξη των πραγμάτων και οι ήρωες θα τις υποστούν με τον πιο μακάβριο, τον πιο διασκεδαστικό και τον πιο αγωνιώδη τρόπο που έχει να προσφέρει ένα καθαρόαιμο slasher movie.

TRIVIA

Επίσημο site: https://www.happydeathday.com/?redirect=off

Η κλασική ρομαντική κωμωδία “H Μέρα της Μαρμότας” ήταν η βασική πηγή έμπνευσης για το πρώτο φιλμ. Ένα έξυπνο homage που μεταφέρθηκε στο περιβάλλον του teenage horror movie. Αυτήν τη φορά η παλέτα των επιρροών ανοίγει περισσότερο και η αγωνιώδης αφήγηση αντλεί και από την “Επιστροφή Στο Μέλλον”. Το ευρηματικό και σύνθετο μοντάζ που κατασκευάζει έναν κύβο του Ρούμπικ, οι λεπτές πινελιές εφηβικού ρομάντζου που αποκαλύπτουν έναν μεγάλο έρωτα στο υπόστρωμα της ιστορίας, το αντισυμβατικό χιούμορ και το μπόλικο αίμα, αλληλοσυμπληρώνονται σε ένα χρονικό σπιράλ που θα κερδίσει και θα ψυχαγωγήσει όλους τους θεατές.

 Αυτήν τη φορά, παρά την χρονική παγίδα στην οποία έχουν πέσει, οι ήρωες θα βρουν έναν αναπάντεχο τρόπο να ορίσουν το πεπρωμένο τους...

EXTRA

NEWSLETTER
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου
για να λαμβάνεις το newsletter μας!