MOONAGE DAYDREAM

MOONAGE DAYDREAM

MOONAGE DAYDREAM

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Brett Morgen
Σενάριο: Brett Morgen
Ηθοποιοί: David Bowie
Διάρκεια: 135 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022
Χρονολογία παραγωγής: 2022
Είδος ταινίας: ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Χώρα παραγωγής: ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το MOONAGE DAYDREAM εμβαθύνει στην τέχνη και στην πρώιμη δισκογραφία του, προσεγγίζοντας τους λόγους που τον καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών, γιορτάζοντας με μια υπαρξιακή μουσική οδύσσεια την κληρονομιά και την διαχρονική επιρροή του αξέχαστου μουσικού.

TRIVIA

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά το δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Ντέιβιντ Μπόουι και μας καθοδηγεί η αφήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημα εγκεκριμένη ταινία για τον μυθικών διαστάσεων μουσικό, καθώς το David Bowie Estate παραχώρησε στον σκηνοθέτη απεριόριστη πρόσβαση στα αρχεία του, τα οποία περιλαμβάνουν υλικό μιας ολόκληρης ζωής, ανέκδοτες εικόνες, σπάνιες ηχογραφήσεις και μια τεράστια προσωπική συλλογή τέχνης και ποίησης.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για την κατασκευή της ταινίας και άλλοι 18 μήνες για τον ηχητικό σχεδιασμό, την χρωματική παλέτα της φωτογραφίας και τα εμβόλιμα animation στοιχεία. Στην παραγωγή συμμετείχε ο επί μακρόν συνεργάτης, φίλος και μουσικός παραγωγός του Μπόουι, Τόνι Βισκόντι και στο μιξάζ ο βραβευμένος με Όσκαρ®, Πολ Μάσεΐ (Bohemian Rhapsody).

EXTRA

NEWSLETTER
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου
για να λαμβάνεις το newsletter μας!