ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ

WHIPLASH

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Damien Chazelle
Σενάριο: ΝΤΕΜΙΑΝ ΣΑΖΕΛ
Ηθοποιοί: ΜΑΪΛΣ ΤΕΛΕΡ, ΤΖΕΪ ΚΕΪ ΣΙΜΟΝΣ
Διάρκεια: 107 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Άντριου Νίμαν (Μάιλς Τέλερ) είναι ένας φιλόδοξος νεαρός ντράμερ της τζαζ που σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του είναι ο Τέρενς Φλέτσερ (Τζ. Κ. Σίμονς), ένας από τους πιο απαιτητικούς, σκληρούς και τελειομανείς μαέστρους της τζαζ. Η μέθοδος διδασκαλίας του είναι κάθε άλλο παρά συμβατική. Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία;

TRIVIA

Επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας: http://sonyclassics.com/whiplash/

-Ο πρωταγωνιστής Μάιλσ Τέλερ παίζει ο ίδιος τα ντραμς στην ταινία. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου ο Τέλερ, ο οποίος παίζει ντραμς από τα 15 του χρόνια, έκανε μαθήματα 4 ώρες την ημέρα, 3 μέρες την εβδομάδα μέχρι το γύρισμα. Αρκετό από το αίμα που βλέπουμε στις μπαγκέτες και στα ντραμς είναι δικό του.

-Για τη σκηνή με το χαστούκι ο Τζ. Κ. Σίμονς και ο  Μάιλς Τέλερ έκαναν πολλές λήψεις, όπου το χαστούκι είναι ψεύτικο. Στην τελευταία λήψη, αποφάσισαν το χαστούκι να είναι γνήσιο. Αυτή είναι και η λήψη που βλέπουμε στην ταινία.

-Ανάμεσα στις εκπληκτικές μελωδίες που ακούγονται στην ταινία θα βρείτε τα Untoit (Stan Getz), Caravan (John Wasson) και Whiplash (Hank Levy).

-Η ταινία γυρίστηκε σε 19 μέρες!

 

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2016 (18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 02 ΜΑΡΤΙΟΥ) ΣΤΑ VILLAGE CINEMAS ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

NEWSLETTER
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου
για να λαμβάνεις το newsletter μας!