ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΜΟΥ

MARRIAGE STORY

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΝΟΑ ΜΠΑΟΥΜΠΑΚ
Σενάριο: ΝΟΑ ΜΠΑΟΥΜΠΑΚ
Ηθοποιοί: ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, ΓΟΥΑΛΑΣ ΣΟΝ, ΛΟΡΑ ΝΤΕΡΝ, ΑΛΑΝ ΑΛΝΤΑ, ΡΕΪ ΛΙΟΤΑ, ΑΝΤΑΜ ΝΤΡΑΪΒΕΡ
Διάρκεια: 137 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Είδος ταινίας: ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Τσάρλι (Άνταμ Ντράιβερ), ένας θεατρικός σκηνοθέτης στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η Νικόλ (Σκάρλετ Γιόχανσον), μια υποσχόμενη ηθοποιός που δεν έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο της, περιγράφουν εναλλάξ το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου. Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας: σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα. Ένα πολυεπίπεδο «δράμα διαζυγίου» που ισορροπεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και βυθίζεται στα άδυτα ενός ακατανόητου λαβύρινθου: ο χωρισμός είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από το απλό τέλος μιας ιστορίας.

TRIVIA

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη της ταινίας Νόα Μπάουμπακ αναγνωρίζεις κάτι πραγματικά όταν εκείνο έχει χάσει το νόημα του και έχει διαλυθεί. Έτσι, μέσα από την αφηγηματική κατασκευή ενός διαζυγίου, ο σκηνοθέτης διηγείται μια ιστορία για έναν γάμο σε κρίση. «Το διαζύγιο χωρίζει τους ανθρώπους, την οικογένεια, την ιδιοκτησία αλλά και το χρόνο. Εγώ ήθελα, όμως, να δημιουργήσω μια διαφορετική ματιά πάνω σε αυτό», λέει ο Μπάουμπακ.

Η ταινία ξεκινάει με δυο ιστορίες: την ιστορία του Τσάρλι (ο υποψήφιος για Όσκαρ Άνταμ Ντράιβερ, Paterson, Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη ) και την ιστορία της Νικόλ (η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Σκάρλετ Γιόχανσον, Χαμένοι στη Μετάφραση, MatchPoint). Όπως, όμως, η ταινία προχωράει και αναμειγνύονται και οι δικηγόροι, τα νοήματα των ιστοριών αλλάζουν. Αρχίζουν να μοιάζουν με νομικές διαμάχες και η αλήθεια τείνει να διαστρεβλώνεται. Μοιάζει με ένα αγώνα ποιος θα δώσει τον σωστό ορισμό του γάμου.

EXTRA

NEWSLETTER
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου
για να λαμβάνεις το newsletter μας!